Recension: Siberia -80 Degrees White Dry Portion

Ungarna på jobbet pratar om Siberia när jag försöker sprida mina kunskaper om tobaksavnjutning. Det är, enligt utsago med osäker sanningshalt, så starkt att armarna domnar bort, att man tappar känseln i ansiktet eller till och med svimmar eller spyr. Skrönorna om vad som hänt med ”en kille jag känner” låter sig aldrig ta slut och den ena är värre än den andra. Som ansvarstagande snusrecensent anser jag mig självklart av nöd och tvång att ge detta dundersnus en omgång och en gång för alla ta reda på vad det egentligen handlar om.

Sagt och gjort promenerade jag ner till favorithökaren på hörnet för att inhandla ett stycke Siberia dödssnus.. eller förresten, jag tog bilen. Ja, jag hade varit på Ikea och kom på det på vägen hem. Jag är inte säker men i den här lilla hålan verkar det bara säljas av butikskedjan MyWay, De hade två olika sorter, en blå och en röd. Jag frågade vad det var för skillnad och fick svaret att: ”Jag vet inte, den röda säljer mest” så jag tog den röda. Skillnaden visade sig vara styrkan.

Väl på jobbet tog jag fram min nya dosa och det uppstod ett besynnerligt fnitter. Skulle jag verkligen våga? Jag vågar naturligtvis det mesta i snusväg och jag hade en föraning om att den här enorma styrkan mest handlade om kraftigt med mint smaksatt snus. Jag öppnade dosan inför förväntansfulla ansikten som verkade undra om jag skulle överleva.

Jodå, nog stinker det pepparmint alltid, det brukar göra det om produkter som vill dölja smaken. Siberia skyltar ju dessutom med -80°C och det är gissningsvis där mintsmaken kommer in. Minten gör också att produkten känns starkare.

Armarna domnade inte bort och ansiktet behöll känseln.. Visst känns det att det är nikotinstarkt men jag svimmade ju knappast. Jag tröck upp två påsar till men det gjorde bara att smaken blev än mer outhärdlig, det var som att trycka ut en tub Stomatol i truten. Fortfarande inga dödsryckningar och den enda kräk-känslan som uppstod var den orsakad av den vidriga pepparmintsmaken. Nu har jag blivit nikotinförgiftad en gång så jag vet hur det känns och det här var inget ens i närheten. Nikotinstyrkan känns men jag misstänker att placeboeffekten bland kidsen är värre än själva snuset som visserligen är starkt men knappast ansiktsdomnande starkt.

Siberia -80 degrees innehåller, enligt snusbolaget, fem gånger mer nikotin än vanligt snus och det kan säkert stämma, det kittlar till i bröstet. Nikotinhalten är 43mg/g och varje påse innehåller 13g. Producenten heter GN Tobacco, före detta SnusAB (gntobacco.com), som också tillverkar bland andra Oden’s och levererar snus och tuggtobak lite varstans i världen, dvs. ingen liten fjuttproducent. Det står tyvärr inget om pepparminthalten i Siberia men jag garanterar att den är hög.

Nikotinkänsliga eller nervsvaga människor ska nog undvika Siberia, nikotin är trots allt ett nervgift och kan vara skadligt.

Betyg
Överlag: 1, det här är inte snus så som jag känner det
Smak: 1, fruktansvärd pepparmints/tandkrämssmak. Ingen tobakssmak alls.
Konsistens: Portion
Styrka: Överreklamerad men lite drag är det allt.

Rekommenderas inte.
Hade det smakat lite mindre mint och mer tobak hade jag nog kunnat stå ut med det.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.