Recension: Offroad Original – Lös

”Offroad Original Lös har en traditionell tobakssmak. I Offroad Original Lös finns det även inslag av citrus och bergamott, som i andra traditionella snussorter. Bergamott är en citrusfrukt som främst odlas i Italien och Afrika. Offroad Original lös är ett snus från V2 Tobacco.” -snusbolaget.se

Snusbolaget brukar ha ganska träffande beskrivningar men den här gången håller jag verkligen inte med. Det finns inget traditionellt med den här smaken och inslag av bergamott är en oerhörd underdrift. Vad säger V2 Tobacco själva?

”Vår filosofi och vårt koncept för tillverkningen grundar sig i vår stora passion för snus, för den ypperliga kvalitet som vi kan uppnå genom a framställa små volymer av rökfri tobak. Vi tillverkar högkvalitetssnus som i dag säljs i många länder.Vi anser att snus är en mycket njutbar och sofistikerad produkt, fylld med många smaker och aromer från väldoftande örter och kryddor med naturlig friskhet. Det kan avnjutas i praktiskt taget alla sociala sammanhang.” V2 Tobacco

Högkvalitetssnus? Det finns det fler åsikter om..

Detta snus är det första från denna tillverkare jag smakar och jag kan säga att jag är tveksam till att prova fler sorter efter denna besvikelse men låt oss få det här överstökat.

Om detta snus har inslag av bergamott så vill jag inte prova deras parfymerade eller smaksatta snussorter. Det första jag kände när jag öppnade dosan var en odör som direkt väckte avsmak och jag blev tveksam till att ens stoppa det i munnen. Jag kände inte igen lukten först men identifierade den snart som bergamott och kanske inslag av svart vinbärsblad. Finns det citrus där någonstans så försvinner den i stanken.

Detta är nog det mest smaksatta snus jag provat och det var inte behagligt. Efter tre fyra prillor började smaken avta, kanske vande jag mig vid smaken eller så avtog parfymeringen. Snuset i sig var ganska okej i konsistensen dock, lite grovmalet kanske men helt okej att mosa prillor av. Det smular inte sönder i munnen och det är inte för fuktigt men det är nog det enda positiva jag kan bidra med.

Även detta snus levereras i plastdosor (vad är grejen med plastdosor?) om 37 gram. Konstruktionen var även den en besvikelse då locket inte sitter på ordentligt utan till och med lossnade i fickan, sa någon hög kvalitet? Det räckte i ca 2 dagar och är nu äntligen slut. Det där med hög kvalitet kan nog gälla själva råmaterialet men inte slutprodukten. Traditionell tobakssmak kan jag absolut inte hålla med om. Man känner ingen annan smak än övermåttan av bergamott nämligen.

Mitt favoritsnus General har också inslag av bergamott och citrus men inte i närheten av denna vanskapelse. En prilla Offroad Original är mer som att stoppa en prilla parfym i truten. Tycker man om parfymerade produkter så är detta säkert perfekt men tycker man om snussmak så bör man inte köpa detta snus. Inget för nybörjaren men å andra sidan inget för den erfarne heller..

Betyg
Överlag: 1, det här var en besvikelse och inget jag kan rekommendera
Konsistens: 4, det enda positiva med snuset
Smak: 1, överparfymerat och obehaglig lukt/smak.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.