Recension: Offroad Blue – Lös

Nyhet från V2 Tobacco!
Offroad Blue Lös har en kraftig, men balanserad, smak av enbär. En klassisk snussmak som många känner igen.” -snusbolaget.se

Min föregående Offroadrecension gav inga höga betyg så förväntningarna på Blue var inte superhöga. Jag tvekade faktiskt på om jag ens skulle öppna dosan för den tidigare erfarenheten var verkligen inget vidare.

Jag öppnade dock och förväntade mig en stank och visst, det luktar inte gott och påminner om originalet men det fanns något annat där också. Bara namnet ”blue” lockade tanken till menthol och den gamla ungdomstiden då jag snodde morsans blå Blend som smakade halstablett mer än cigarett och inte särskilt förvånande smakade Offroad Blue just menthol.

Den där smaken av enbär de själva nämner kände jag inte men kanske var det den odefinierbara smak som finns där bakom mentholen, den som tar bort det äckligaste i Offroadsmaken.

Klassisk snussmak verkar vara ett favoritord hos nyare tillverkare och frågan är vad de klassar som klassisk snussmak? För mig smakar Blue mentholcigg och det är ingen smak jag förknippar med snus.

Det här snuset var inte helt illa faktiskt, det finns en besynnerlig fraîcheur i mintsmaken som kan vara ganska behaglig om än lite tröttsam i längden. Konsistensen var definitivt bättre än Offroad Original, inte alls lika blöt och kladdig.

Offroad Blue skulle kunna vara ett hyggligt nybörjarsnus men jag måste ge ett stort minus för V2’s plastdosor. De har den sämsta passform man kan önska och locket vill gärna åka av i fickan. Gör om, gör rätt V2!

Betyg
Överlag: 3, lite tröttsam smak och värdelös förpackning
Konsistens: 3, lite för blöt för min smak men ändå rätt okej
Smak: 3, inte obehagligt men inte snussmakande heller.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.