Recension – Odens Original Lös

”Odens Original Lös är ett snus med en traditionell tobaksmak. Tobaken som har valts ut i Odens snus har jordnära undertoner och en viss sötma. Snuset kryddas lätt för att verkligen ta fram tobakssmaken. Med en tillsatt sälta får den en traditionell svensk snussmak.” -snusbolaget.se

Av ovanstående beskrivning håller jag inte med om särskilt mycket alls. Jag hittar ingen som helst tobakssmak under den starka parfymeringen vars ton jag inte kan definiera som annat än unket vatten. Jordnära toner kanske beskriver den smak som närmast kan liknas blöt jord med en gnutta komposterade löv? Kryddas lätt? Jaha du, nä jag tror nog snarare att det här snuset är ganska ordentligt kryddat, frågan är bara med vad. Tillsatt sälta och traditionell snussmak? Nu är inte jag vrålgammal men jag minns hur snus smakade när jag var grabb och inte smakade det så här. Nej, inte ett rätt.

Återigen ett lössnus i plastdosa.. jag begripert inte på ren öschötska. Jag misstänker att snus i plastdosor blir för fuktiga och därför antar en sorts lerig karaktär om man överfuktar dem. Kanske bidrar det även till den unkna smaken som verkar finnas i de flesta plastsusdosor. Odens Original är inget undantag.

Lukten är hemsk, inte alls som Odens Original Portion som inte alls luktade lika illa. Det luktar lera och det matchar känslan av att mosa en prilla vilket är mer som att kladda med blöt jord. Trots detta smular det sönder i munnen till ett fint pulver som sprider sig överallt. Tillverkaren beskriver kornigheten som grov och även där missar beskrivningen totalt. Smaken reflekterar lukten om än värre, det här snuset var verkligen inget vidare.

Sannolikt säljer de mest på grund av namnet.. ja, jag ska kanske inte gå närmare in på den tankegången.. Hade Oden dock snusat hade han garanterat inte snusat det här kletet. Tillverkaren är densamma som för Siberia, GN Tobacco, och slutsatsen jag drar hittills av denna tillverkare är att de behöver en ny smaksättare alternativt en ny deklarationsförtecknare som bättre kan beskriva produkten.

GN Tobacco satsar stort på utomskandinavisk marknad och kanske är det där den hör hemma, kanske är detta vad de vill ha i Sydkorea? Som snusofil anser jag nog att slik smörja skämmer ut lilla Sveden snarare än gör reklam för oss. Vad ska di utsocknes tro när di kömmer hit och får prove redigt snus? Förmodligen fuktar deras tårögda ögon den lilla Generalprillan av den renaste kärlek en människa kan känna till en tobaksprodukt och äntligen inser de att Odens Original, med sina gelikar, inte är riktigt snus!

Betyg
Överlag; 1 – Nej, det här är inte gott
Konsistens; 2 – Visst kan man mosa prillor av det men det är kladdigt och blött och smular sönder i munnen
Smak; 1 – Komposterad höstjord, bra för maskar men inte för snusarläppar

Rekommenderas icke.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.