Recension: Oden’s Extra stark – Lös

Oden’s Classic Extra Stark Lös är ett av Skandinaviens starkaste snus! Smaken är avrundad, trots dess styrka. Den utvalda tobaken i Odens Extra Stark Lös har tobaksnära undertoner och en viss sälta. Konsistensen är relativt korning.” -snusbolaget.se

Skillnaden mellan Oden’s original och Oden’s extra starka snus är marginell. Den största skillnaden är att den extra starka smakar lite mindre illa och luktar avsevärt mycket mindre vämjeligt. Färgen på etiketterna är olika också.

Ett av Skandinaviens starkaste snus? Ni måste skämta! Det där med utvald tobak har jag redan gått igenom, utvald är den säkert men jag ifrågasätter kvalitetsrutinen. Tobaksnära undertoner säger snusbolaget, ja snus är väl tobak så jag förstår inte riktigt poängen med att peka ut tobakssmak men i det här fallet kanske det behövs för någon tobakssmak tränger inte igenom parfymeringen. Viss sälta vet jag inte heller om jag håller med om, det var inget jag lade märke till i alla fall.

GN Tobacco verkar ha en förkärlek till kladdiga snussorter, det är mer blöt jord eller lera än tobak och eftersom tobak svettas så blir det värre om man levererar den i plastdosor. Detta var inget undantag, det här är lika kladdigt som originalet.

Denna extra starka variant var dock inte lika obehaglig som originalversionen, jag kunde avsluta dosan utan panikkänslor av snålhet. Jag får väl säga att det kan duga om man inte har tillgång till något vettigt snus men det är inget jag skulle välja frivilligt om det finns alternativ. Att det räckte längre kan bero på att den stickande smaken var mildare och inte övertog hela smaksystemet likt det förra av Oden’s utbud.

Gott är det i alla fall inte och starkt, ja det kan diskuteras.

Betyg
Överlag: 3, det funkar.
Konsistens: 1, alldeles för kladdigt
Smak: 2, ett plus för avsaknaden av äckelsmak men egentligen ska det vara en etta

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.