Recension: Mustang – Lös

Mustang lössnus har en mörk och tydlig tobakssmak med inslag av citrus, torkad frukt, lakrits och nypon. Mustang Lös är ett något starkare snus från Swedish match med cirka 10 mg/g i nikotinhalt.” -snusbolaget.se

Så var vi tillbaka till Swedish Match sortiment igen, först ut är Mustang, en liten överraskning.

Dosan jag hade har legat en tid så den var inte helt färsk, torrheten kan därför inte beskyllas produkten. Ett riktigt snus återfuktas dock i munnen om det inte är alltför gammalt och det tyckte jag nog att detta snus lyckades med. Jag var lockad att använda något gammalt trick som kaffe eller något annat för återfuktning men avstod eftersom jag inte ville förstöra smaken.

En mörk smak kan jag hålla med om liksom fruktigheten och lakritssmaken, resten märkte jag inte så mycket av. Att det var något högre nikotinhalt kunde jag nog ana. Jag läser inte på om produkten innan jag har förbrukat dosan för att kunna ge en rättvis recension.

Mustang var som sagt en liten överraskning, jag har inte hört talas om denna produkt tidigare så jag visste inte vad jag kunde förvänta mig precis som med tidigare sorter. Smaken var inte oangenäm men kanske inte vad jag vill ha av ett snus. Jag får nog erkänna att Swedish Match lyckats hålla smaksättningen på en lagom nivå för att inte bli för mycket och ta för mycket av tobakssmaken.

Det kan nog hända att jag köper Mustang igen. För nybörjaren är det helt okej och för den erfarne snusaren kan det vara ett gemytligt avbrott i vanesnuseriet.

Betyg
Överlag; 4, helt okej snus
Konsistens; osäker, dosan var inte färsk.
Smak; 4, inte vad jag vill ha men ändå helt okej som avbrott.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.