Recension: Lundgren Skåne – Portion (white)

”Lundgrens Skåne Vit Portion levereras i tunna perforerade påsar som ger snusaren en nära upplevelse. Snuset sitter bekvämt och har låg rinnighet. Smaksättningen bygger på svensk barrskog i kombination med mogna skogsbär.” – snusbolaget.se

 

Med några få ord beskrivs detta snus av snusbolaget.se som ett barrskogs och skogsbärsmakande snus med låg rinnighet. En i sanning sparsam beskrivning men behövs egentligen mer?

 

Lundgrens utbud är inte så stort och detta är den andra i sortimentet jag provar, den sista heter Kebnekaise men den har jag inte lyckats få tag i än.

Till skillnad från sin kollega från Norrland är detta snus ordentligt smaksatt och inte alls diskret. Det smakar absolut inte Rapé men jag vågar inte påstå att det smakar varken skog eller bär heller. Nu vet jag att mina smaklökar inte är vad de borde men ändå.

Det finns en grov jordig smak i Skåne, jag vill nog säga att det smakar tobak men den jordiga smaken är mer än så, kanske är det den skogssmak som omtalas. Smaken är distinkt och hänger kvar i munnen ganska länge till skillnad från Norrlands diffusa förnimmelser.

Det finns en viss dragning till både General och Grov, mest General tror jag och jag skulle nog kunna förlita mig på Skåne inför en lång flygresa. Det är fortfarande ett portionssnus men ett portionssnus av en kvalitativ karaktär. Rinner gör det inte alls och kanske beror det på den unika perforeringen som Lundgrens stoltserar med men det finns en viss förnimmelse av att ha en i en liten nätt påse förpackad lössnus i munnen.

Smaken sitter kvar längre än andra portionssnus jag provat och dosan räckte bra mycket längre än andra portionsdosor. Detta är ett stort plus i kanten för Lundgrens, en guldstjärna kanske?

 

Betyg
Överlag: 4, Ett fullt dugligt ersättningssnus när lösdosan saknas.
Konsistens: Portion är svårt att sätta konsistensbetyg på.
Smak: 3, Trots att det finns gott om smak som håller sig så finns ändå portionssmaken där och förstör, jag är inte heller särskilt förtjust i denna grova jordighet men för den som är van vid Grov kan jag tänka mig att slänga dit en 4:a.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.