Recension: Knekt lös

Knekt Lös är från British American Tobacco som även tillverkar Granitserien. Det är ett helt traditionellt snus med en tydlig men något mild tobakskaraktär. Knekt Lös har även undertoner av bergamott, precis som traditionen tillåter.” snusbolaget.se

Det här var en intressant produkt. Knekt tillverkas av British American Tobacco som också producerar tobaksprodukter som PallMall, Camel, Granit och Lucky Strike, ingen liten aktör med andra ord. Snuset säljs i de flesta länder och, som jag förstår det, anpassas efter den lokala marknaden.

Någonstans läste jag att Knekt ska ha en underton av lakrits och det kan jag hålla med om. Som de flesta andra snussorter innehåller det även bergamott men om så är fallet handlar det om en väldigt diskret dos. Tobakssmaken saknas dock även om den sägs vara mild.

En sak som inte nämns någonstans är mängden salt Knekt innehåller, det nämns inte på dosan och inte på någon produktsida jag hittat och kanske är det något annat jag känner men min upplevelse var att Knekt är väldigt salt, så till vida att det blev obehagligt. Jag skojade om det på jobbet och sa att det här är ett bjudsnus eller något man tar med på krogen, ni vet när det brukar gå åt en dosa eller mer och prillan sällan stannar inne längre än en kvart.

Det här är inget dagligt brukssnus, att ha Knekt inne i mer än en timme är inte roligt då saltsmaken blir påtaglig, nästan till den grad att man känner saltkristallerna knastra mellan tänderna. Korta stunder kan det dock vara ganska trevligt, det har en annorlunda smak absolut.

Konsistensen liknar General med sin finmalda kornighet, prillbakning är inga som helst problem. Det är varken för blött eller för torrt trots att det levereras i plastdosa. Det håller fuktigheten ganska bra i munnen också även om det börjar smula efter någon halvtimme och vill gärna sprida sig vid längre användning.

Jag kan tänka mig att använda Knekt vid kortare stunder men absolut inte under en arbetsdag. En intressant smak dock som jag tycker att man kan prova vid tillfälle.

Betyg
Överlag: 3, rätt okej under kortare stunder
Konsistens: 4, lite kornigt men helt okej
Smak: 2, funkar under kortare stunder men blir väldigt salt vid långvarigt bruk.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.