Recension: Granit – Lös

Granit Lös är ett lössnus med en tydlig, ren smak av tobak. Blandningen av tobak och kryddor är framställt enligt den svenska snustraditionen. Det är ett lättbakat lössnus som gjorts med hög kvalitet i åtanke.” -snusbolaget.se

På dosans innehållsförteckning står också salmiak, rökarom och potatisstärkelse och salmiaksmaken finns där om än väldigt diffust. Tydlig tobakssmak kan jag dock inte hålla med om.

Det finns inte så mycket att säga om det här snuset faktiskt, det funkar. Fiedler och Lundgren verkar ha koll på läget och bör nog räknas som en seriös aktör i snusindustrin. De flesta av deras sorter jag provat håller ganska bra kvalitet och det finns inte mycket att klaga på.

En sak jag kan ha åsikter om skulle kunna vara att deras smaksättning är väldigt klen, smaken finns där men man får leta efter den. Granit är inget undantag, det finns salmiaksmak där om man känner efter men hade jag inte läst det på dosan hade jag kanske missat det. Ett plus till tillverkaren för att kunna använda salmiak utan att för den sakens skull översalta snuset vilket många gör.

Lättkramade prillor som håller formen skapligt innan de börjar smula sönder, inte för fuktigt och inte för torrt. Genomsnittligt hygglig kvalité som inte lämnar mycket att önsla förutom något mer framträdande tobakssmak kanske men det är en smaksak. Den här dosan funkade utan att jag ville att den skulle ta slut så helt klart godkänt.

Betyg
Överlag: 4, ett bra snus helt enkelt
Konsistens:3, minus för att det smular lite efter ett tag och gärna vill sprida sig
Smak: 2, kunde smaka mer, ganska smaklöst tyvärr

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.