Recension: Göteborgs Prima Fint Lössnus

Göteborgs Prima Fint Lös är en riktig långkörare som funnits i nästan 100 år. Aromen hämtas från en mild och rund tobak. Tillsammans med en aning sötma från nypon och torkad frukt, och en viss rökighet, har detta snusats i decennier.

Göteborgs Prima Fint är finmalen, vilket gör den enkel att baka. Med all säkerhet kommer Prima Fint Snus, originellt tillverkad i Göteborg, finnas i hundra år till. Swedish match kallar snuset: ”En riktig trotjänare”.” -snusbolaget.se

Lite besviken på detta snus faktiskt, inte för att jag först trodde att det skulle vara en variant av Göteborgs Rapé och undrade varför det inte luktade tallbarr när jag öppnade dosan utan för att det inte smakade så mycket alls.

Nu var inte dosan purfärsk vilket kan ta en del smak ur produkten men något borde det ha smakat. Jag kan inte påstå att det smakade så värst mycket tobak och någon fruktsmak fanns inte alls. Fungerade gjorde det i alla fall så nikotin innehöll det onekligen.

Konsistensen var inte min kopp te alls, Prima Fint betyder att det är väldigt finmalet och finmalet snus håller inte ihop så bra i truten. Det vill gärna sprida sig efter en stund och det är inte min favorit. Väntar man en stund till blir det lite Röda Lacket eller Ettan över det då det får en lerig konsistens men då är allt innehålla borta för länge sedan vad gäller smak.

Skulle jag rekommendera Göteborgs Prima Fint? Tja, varför inte. Det är ett helt okej brukssnus. För nybörjaren är det nog helt okej. Kommer jag köpa det igen? Troligtvis inte, det var lite för finmalet för min smak.

Betyg
Överlag: 2, Lite ”meh” typ
Konsistens: 1, alldeles för finmalet
Smak: 1, kände ingen smak

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.