Recension: General Mackmyra – Lös

General Mackmyra Lössnus är ett lössnus från Swedish Matchs General i samarbete med Mackmyra Whisky. Lössnuset har en smak som ligger nära tobaken och som har inspiration från såväl Generals som Mackmyras palett. Lågmälda toner av frukt i kombination med ek och ceder ger en traditionsgrundad smak som överraskar i sin komplexitet.” -snusbolaget.se

Här har jag nog hittat en ny favorit.
Jag har hört många prata om Mackmyra men aldrig provat. Erfarenheten från andra sorter med så kallad whiskeysmak har inte varit imponerande, kanske är det därför jag inte provat. General Mackmyra tillhör inte dessa amatörsorter, detta är ett snus gjort av proffs för snusälskare, en homage till den stolta svenska snustraditionen.

Till skillnad från  Crafted Kardus, som lagrats i whiskeyfat, innehåller General Mackmyra verkligen whiskey. De har en mycket liknande smak och om ni läst Kardusrecensionen vet ni vad jag tyckte om det. Nu har jag aldrig druckit Mackmyra, jag dricker inget starkare än öl, så jag vet inte hur det smakar men tillsammans med mitt favoritsnus General blev det en total succé.

Smaken är ganska rund och behaglig, detta är ett gott snus som blandar whiskeysmaken och tobakssmaken på ett fantastiskt sätt, man vill bara ta en prilla till. Till skillnad från Crafted Kardus håller det inte smaken lika länge dock vilket är en liten besvikelse.

Det här är ett finsnus som jag sannolikt kommer köpa mer av. Gillar du General bör du absolut prova det här.

Betyg
Överlag: 5, ett kvalitetssnus
Konsistens: 5, som General
Smak: 4, ett minus för att smaken avtar för fort

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.