Hatgeggan sprider sig

Idag gjorde jag ett enormt misstag, jag loggade in på fejsbook. Jag använder inte den skitsidan längre eftersom allt med den är skräp men nu loggade jag in för att ta bort gamla bilder och rensa i listorna. Vad är det första jag ser?

De första tio inläggen jag ser handlar om SD och deras skitpolitik som folk envisas med att köpa utan att ifrågasätta. Jag tror personligen att om Sverige stängde av Facebook i några månader så skulle SD dö av sig självt, ingen skulle sprida deras propaganda längre så lättvindigt och oemotsagt och det skulle suga livet ur vårt lilla propagandaparti som inte alls är invandringsfientliga.

Alla mina smygrasistiska vänner och alla mina öppet rasistiska vänner på skitbook spyr ut sin galla om invandring hit och invandring dit, allt är invandrarnas fel på något sätt. Att ni orkar..

Sen möts man av allt smegmaliknande dravel om hur bra all har det och hur framgångsrika alla är. Tjurbajs säger jag om det, ni är inte alls lyckliga och även om ni är det så är inte livet glittrigt och fantastiskt som en Disneyjul på tv men det som verkligen gör er lyckliga vågar ni inte berätta om av rädsla för att hånas för era glädjeämnen. Åter igen, att ni orkar! Varför ljuger ni? Om ni nu valt att sprida ut era liv på internet på ett forum som detta, varför visar ni inte era riktiga liv? Skäms ni för vilka ni är?

Nu var det inte dit jag ville komma men ändå, jag kräks lite när jag ser eländet och påminns på sekunden om varför jag slutade titta där. Gör världen en tjänst och lämna den där sidan, ingen mår bra av den dynga som frodas där.

Vad jag skulle komma till var att det finns några grupper där som fortfarande intresserar mig och tyvärr finns de bara på FB. Det är grupper som delar bilder och minnen om min kära hemstad. Jag njuter av att se min gamla stad i dess glansdagar innan maskinerna och den progressiva nyskaparandan fulade sönder den. Jag letar också efter några specifika motiv som intresserar mig mycket men som sagt, man måste in i dyngan för att komma dit.

I dessa grupper tycker man att man borde vara förskonad från idioti och nonsens men icke. Jag glömmer att det är moderna idioter som skriver och kommenterar, samma sorts patrask som fyller propagandasidorna för SD och den så kallade kvinnosakskampen som är ett kapitel för sig och inte alls handlar om kvinnokamp utan snarare manshat men det är ett annat ämne.

Någon hade lagt upp en bild på installationen av en urinoir (pissoar) på ett av stadens anrika torg i slutet av 1800-talet. Byggnaden kom att kallas skammens hus i folkmun och installerades för att göra staden lite renare och snyggare att vistas i, jag påminner om att det fortfarande vandrade omkring hästar på gatorna och hästskitskyfflare var en riktig titel. Det är ju lite pittoreskt och kul att tänka sig tillbaka till en tid då detta var nymodigheter, vattenklosetter var inte normen i svenska hem ännu utan dasset stod på gården här precis som på landet. Jag personligen njuter av språkbruket i slika artiklar och njuter lika mycket åt dåtidens byggnader och klädsel.

Kommentaren om att detta bara var för män dök snabbt upp för kvinnor var minsann förtryckta av de vidriga männen som minsann fick pissa på stan emedan den lidande kvinnan med vacker min fick hålla sig. Ja, det kan ingen förneka att det var så. Nu var det väl kanske inte de fattiga eller daglönarna som gick på torget kanske utan snarare de finare människorna och toaletter fanns lite här och var för alla men just runt torgen installerades nu pissoirer kanske specifikt för att de flesta som sålde där var män som inte kunde lämna sina stånd (ingen ordvits avsedd). Varför var det män då, jo för kvinnorna slavade hemma på gården emedan mannen förlustade sig inne i staden! Njae, så var det nog inte men sätt dig in i tidens tempo så kanske du förstår att en ensam kvinna kanske inte klarade av att sköta en sådan verksamhet och eftersom båda inte kunde lämna hus och hem så åkte mannen. Dåtidens marknader var inte som dagens. Där förekom fylla och slagsmål i stora mängder och torgdagarna hade extra många lagväktare insatta just på grund av all fylla. Är det rimligt att en kvinna ska försöka kränga gårdens gods i den miljön?

Ni har tittat för mycket på Astrid Lindgrens hittepå version av dåtiden, så gick det inte till. I min släkt har jag en stadsprofoss och av nyfikenhet har jag tagit reda på vad en sådan gjorde. Den största verksamhetstiden var runt marknadsdagarna då fångvagnarna rullade fulla fram och tillbaka. Det var kaos minst sagt. Men de här duktiga medborgarna tror att det här är att jämföra med att gå på en gullig liten julmarknad idag där allt är fridfullt och stilla, de kan inte skilja på nu och då. Visste de bättre skulle de veta att det var i den miljön kvinnokampen föddes och frodades men det berodde inte på pissoarerna.

Det fanns fler inlägg md liknande situationer. Stadens gamla badhus t.ex. där män och kvinnor inte badade tillsammans eller ens på samma dagar. Det var ju diskriminerande naturligtvis. På den tiden hade man inte badkläder på badhuset, det ansågs ohygieniskt. Det var den största anledningen till separationen mellan kvinnor och män. Vad skulle dess viktigpettrar tycka om vi införde klädförbud på badhusen idag och lät pojkar och flickor i alla åldrar bada tillsammans? Det skulle säkert vara helt okej, det är jag övertygad om. Inget prat om kvinnokränkande då inte eller vad tror ni? Men det här vet de inget om, de är inte där för att se gamla minnen och lära sig om stadens historia. De är enkom där för att röra upp agg och föra sin egen talan med sin egen agenda.

Det är inte bara här jag ser det, det finns på fler ställen omkring mig. Jag själv är väldigt historiskt intresserad och vet ganska mycket om min omgivning och ibland berättar jag om det, bara av rent intresse. Ingen politisk agenda eller politiska argument varken för eller emot något. Men hela tiden möts jag av den här hätska stämningen, hatet frodas överallt så fort det finns en gnutta utrymme för det. Är det inte om rasism så är det om kvinnohat. Det är det enda svenska pratar om, rasism och kvinnohat hela tiden överallt.

Man hittar det om man letar efter det men varför letar ni så ivrigt efter något att hata? Är det det enda ni kan göra? Fundera aldrig över varför partier som SD kan få så stort fäste när allt ni kan göra är att leta efter saker att hata. Fundera aldrig över varför kvinnofrågor sopas undan när ni bara kan hitta saker genom hela historien att hata. Varför ser ni inte förbättringarna istället och fortsätter i samma anda? Lär av historien och ta till er det som fungerade istället för att leta efter mer hat som bara får era röster att försvinna i mängden. Ingen orkar lyssna på folk som bara kan spy ut hat över allting.

Jag har tröttnat, jag lyssnar inte längre. Jag brukade bry mig och göra min röst hörd med vad jag ansåg var vettiga argument men jag har insett att ingen vill ha förbättring. Jag har insett att ingen vill diskutera sakfrågor på en vettig nivå. Alla vill bara hata och röra upp mer hat utan en tanke på konsekvenserna. Jag skiter i allt som har med politik att göra numera, jag orkar inte lyssna på alla lögner och allt hat för att få igenom sina egna agendor. Ni låter likadant allihop vare sig ni hatar det ena eller det andra, era röster smälter ihop till en stor geggig sörja.

Idag ska man inte handla eller agera, man ska bara höras och synas och sen tror man att det ska ge resultat. Vilka resultat ska det ge när alla gör samma sak men ingen är beredd att agera? Har vi bara toaletter för män på stan idag? Nej, vi har toaletter för män, kvinnor och handikappade. Det är väl ett bra framsteg så varför ska vi ägna tid och energi åt att hata män som levde för över 100 år sedan för att de fick en plats att lätta på trycket? Vad tjänar det till? Om ni nu hatar just den saken så innerligt, varför röstar ni på SD som vill ha tillbaka det samhället? Nej, ni vet inte eller hur? För att ni inte orkar lyssna, tänka och handla. Ni är så fulla av hatpropaganda att ni hänger på vilka hatgrupper som helst bara för att få höras ännu mera.

Det var väl allt jag hade att säga.
Gott nytt år på er, jag önskar er alla ett nytt kärleksfullt år av glädje och skratt.

Det här inlägget postades i Politik, Privat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.