General Smokey Oak – portion

general-smoky-oak-portionGeneral Variation Smoky Oak är en exklusiv smakvariation av det svenska originalsnuset. Med en kraftig tobakssmak och inslag av vedbrasa, läder, stall och bergamott får du uppleva en överraskande naturlig tobakskaraktär som du samtidigt kan känna igen dig i. Ett snus för finsnusaren!
– Snusbolaget.se

Vedbrasa och stall låter ju inte så lockande.. men jag kan trösta er med att det här snuset inte smakar särskilt mycket alls. Det är vanliga portionspåsar men trots det saknas rinnigheten som portion brukar medföra, stort plus till Swedish match för det.

Jag vet inte varför men jag upplevde ingen smak alls, det är bara ett snus och ett ganska händelselöst snus till det. Påsarna åkte in och ut i en rasande fart då hela nikotinkicken uteblev. Efter lite mer än en halv dag kom lössnuset fram och Smokey Oak var slut, jag längtade efter ett snus med smak igen efter den här, rent ut sagt, besvikelsen.

En tjusig dosa gör inget snus bättre och här har man misslyckats totalt med innehållet. Jag gissar att Variationserien är ett experiment och jag hoppas att just den här sorten halkar ur sortimentet. Det här var bara ett slöseri med pengar som jag inte kommer att prova igen.

Att skriva att ett snus smakar stall kanske inte är någon vidare succé till att börja med och jag är tacksam för att jag slapp den smakupplevelsen. Det enda positiva med det här snuset är att protionspåsarna inte rinner så mycket som Swedish Match portionssnus brukar göra. Den som inte bryr sig så mycket om smak utan skulle kunna tänka sig att mosa jord eller mald bark under läppen kanske tycker att det här snuset är okej, jag har dock högre krav än så och vill ha dels en smak och dels nikotin i mitt snus så det här går bort för mig. Som ung och fattig tömde man, i brist på pengar, tepåsar och snusade. Det fyllde kanske sitt syfte då, jag minns inte, men det här snuset skulle kunna motsvara den upplevelsen.

Betyg
Överlag; 2, ingen vidare smak men inget rinn.
Konsistens; portion mellan vanlig rinnig portion och white. En 3:a?
Smak; 1, jag upplevde verkligen ingen smak alls.

Det här inlägget postades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.